STEL JE KANDIDAAT
VOOR ADOPTIE
Hier kan je ons adoptieformulier
voor kittens of volwassen katjes invullen.
Is een kat voor jou de geschikte huisgenoot? Heb je nagedacht over allergieën, kosten, vakantieperiodes, eventuele verhuisplannen, al aanwezige dieren, huurovereenkomsten,…? We helpen je graag verder.
Je kan ons vergelijken met een relatiebureau: samen met jou zoeken we een goede match, een kat waarmee het klikt, een kat die past bij jouw leven/werk/hobby’s…
We hebben trouwens veel meer katten in opvang dan je hier kan terugvinden, omdat we vaak al een goede match vinden op basis van onze kandidatenlijst.
En die kan je hieronder invullen. ⬇︎
Hier kan je ons adoptieformulier
voor kittens of volwassen katjes invullen.
1. Als adoptant beloof je het dier een goede en liefdevolle thuis te geven. Je draagt er zorg voor dat het dier alle nodige medische verzorging krijgt alsmede de jaarlijkse vaccinaties die nodig zijn voor het welzijn van het dier en zijn omgeving.
2. Chippen van katten is verplicht voor ze van eigenaar veranderen. De adoptant dient de chip zelf over te zetten op zijn naam na adoptie. Dit kan via zijn eigen dierenarts in de databank www.catid.be/
3. Indien je, door welke omstandigheden dan ook, afstand wil/moet doen van het dier, neem dan contact op met onze opvang zodat wij in de mate van het mogelijke kunnen helpen bij de herplaatsing. De betaalde adoptiebijdrage kan evenwel niet teruggegeven worden, tenzij vooraf duidelijk een proefperiode is afgesproken.
4. De opvang is niet aansprakelijk voor medische of andere kosten die gemaakt worden na overdracht van het dier aan de adoptant.
5. De opvang neemt uitzonderlijk medische kosten na adoptie op zich indien dit vooraf is afgesproken of indien het gaat om een ziekte/aandoening die reeds bestond of is ontstaan tijdens het verblijf in de poezenopvang. De opvang neemt dan enkel de medische kosten op zich die gelinkt zijn aan deze ziekte/aandoening en waarvan de adoptant aantoont dat de ziekte/aandoening reeds aanwezig was tijdens het verblijf in de opvang.
6. Ingeval van een ziekte/aandoening, kan tussenkomst in medische kosten enkel gebeuren als de adoptant naar een meewerkende dierenarts van Helga’s Poezenhuis gaat. Neem ook vooraf contact op met Helga’s Poezenhuis zodat er geen onnodige onderzoeken gebeuren.
7. Een kat kan drager zijn van het coronavirus, een virus dat kan leiden tot FIP. Deze ziekte kan uitbreken door stress, bv na verhuis, adoptie. Helga’s poezenhuis kan hiervoor niet verantwoordelijk gesteld worden. Onze katten zijn in opvang minstens 1x gecontroleerd door de dierenarts. Vraag je dierenarts of ons gerust om meer info over deze ziekte.
8. Verander je van adres, e-mail of telefoonnummer, laat het ons dan even weten. Zo kunnen we de nieuwe gegevens aanpassen in onze administratie.
9. De adoptiebijdrage is een bijdrage in de algemene kosten van de opvang. Onze kosten per opgevangen dier zijn spijtig genoeg hoger dan de bijdrage.
10. En niet onbelangrijk: als er een probleem is, bel ons, we zoeken graag mee naar een oplossing.
We zijn telefonisch bereikbaar tussen 8u30 en 17u30.
Enkel voor dringende noodgevallen
kan je ons buiten deze uren bereiken:
aanrijding, papfleskittens,…
(op het nummer +32 (0)483 98 91 08)
De opvang bezoeken is niet mogelijk.
Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site verder te blijven gebruiken, aanvaardt u ons gebruik van cookies.