MACHO

TER ADOPTIE MACHO

Macho is een lieve sociale kater van ongeveer 2 jaar oud. Hij kwam binnen als zwerfkatje maar hij is duidelijk een huiselijke omgeving gewoon, hij voelde zich meteen thuis bij ons opvanggezin.
Overdag ligt Macho het liefst te snurken in de zetel, tegen de avond begint hij actief te worden en rent hij graag achter balletjes of speelt hij met een hengel. Macho kan overdag goed alleen zijn en is heel braaf. We zouden graag een thuis voor hem zoeken waar hij niet hele dagen alleen is. Iemand die regelmatig thuiswerkt en even met hem kan spelen zou ideaal zijn. 💛
 
Menseneten is niet veilig voor Macho, hij is heel geïnteresseerd in alles qua eten en hij zou het liefst alles opeten! Macho kreeg een tijdje gastro voeding wegens een gevoelige maag, maar sinds enkele weken krijgt hij bij ons opvanggezin normale voeding. Dit gaat perfect dus speciale voeding is niet meer nodig.
 
Helaas is Macho positief getest op kattenaids. Dit is gelukkig geen ramp, dat betekent alleen dat Macho op zoek moet naar een thuis waar hij niet buiten kan zodat hij geen andere katten kan besmetten als die hem aanvallen.
MACHO2
→ Kattenaids is enkel overdraagbaar op andere katten, dit via ernstig bloed-bloedcontact, meestal tijdens heftige gevechten. Kattenaids is net zoals bij mensen een erg traag virus, het blijft meestal jaren in het lichaam zonder dat er klachten zijn. Het verlaagt de weerstand waardoor aidskatjes vatbaarder zijn voor virussen of andere aandoeningen (vaak huidaandoeningen of tandproblemen). Kattenaids kan je niet behandelen, een goede verzorging van de kat is belangrijk, alsook op tijd naar de dierenarts gaan wanneer je iets opmerkt. Maar we verwachten dat je dat met elk katje doet. Katjes met FIV kunnen nog veel jaren in goede gezondheid leven en sterven vaak gewoon van ouderdom of iets anders. Helaas is er nog veel onterechte angst hierover.
 
Macho zijn tandjes zijn al in orde gebracht, veel tanden zijn getrokken wegens aanhoudende ontstekingen, alleen zijn snijtanden blijven nog over. Soms heeft Macho last van een traanoogje, dit is gelukkig niet erg, hij ziet er alleen een beetje ziekjes uit, maar hij voelt zich kiplekker 😄 !
 
Macho is een lief zachtaardig katje, dus we hopen op een mooie toekomst voor hem!

Wil je adopteren? Vul dan hier het adoptieformulier in en vermeld bij extra info “Interesse in Macho.”

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site verder te blijven gebruiken, aanvaardt u ons gebruik van cookies.