TER ADOPTIE MIENA

Miena is een van onze meest zachtaardige katjes in opvang maar helaas heeft ze nog niet veel geluk gehad in haar korte leventje. Miena werd afgestaan samen met nog enkele andere katjes omdat de eigenaar er wegens financiële redenen niet meer voor kon zorgen. Daarnaast is ze helaas Leucose positief, waardoor haar levensverwachtingen sterk verkort zijn.

Bij aankomst was Miena verlegen, maar al snel liet ze zien wat een lief en zachtaardig katje er in haar zat. Miena mocht verhuizen naar een opvanggezin en deze laten we even aan het woord:

Miena kwam bij ons binnen en verstopte zich direct onder de zetel in haar kamertje. Aan de muisjes in haar drink- en voederbakje zagen we dat er volop gespeeld werd als ze alleen was, maar aan ons ziet ze zich niet zien. Tja, ze hadden ons verteld dat ze heel schuw was dus we waren er op voorbereid. Veel sneller dan verwacht, dag 5 na aankomst, maakte ze de klik. Ze kwam voorzichtig dichterbij, rook eens aan m’n hand en duwde zich er tegenaan. Nu kan ze er geen genoeg van krijgen. Ondertussen kruipt ze bij ons in de zetel, gooit ze zich tegen ons aan en komt ook regelmatig op schoot liggen. Ze vindt het heerlijk om geaaid te worden en legt zich vaak op haar rug tegen me aan om ook aan haar buik geaaid te worden. Wat een verandering!
We merken nog elke dag vooruitgang. In het begin schrok ze van elke beweging die we maakten en vluchtte ze dan naar haar kamertje. Nu mogen we ons al verzetten in de zetel zonder dat ze wegvlucht. Bij grotere bewegingen springt ze wel eens op de grond, maar komt zich daarna weer gewoon nestelen.

Naar onze kinderen (7&10 jaar oud) is ze zacht en lief, maar ze zoekt hen niet op. Ik denk dat kinderen een beetje te onvoorspelbaar zijn en daarom nog wat te spannend. Ik vermoed dat ze dus het beste geplaatst kan worden in een gezin zonder kinderen of met oudere (+10) kinderen.

Leucose is een harde diagnose. Na besmetting hebben de katten gemiddeld nog enkele jaren te leven. We weten helaas niet wanneer Miena besmet is geraakt. Momenteel is ze nog in goede gezondheid gelukkig en werd ze volledig in orde gebracht door ons. Een adoptant zal er rekening mee moeten houden dat Miena haar weerstand de komende jaren achteruit zal gaan waardoor ze vatbaarder zal worden voor virussen en infecties. Medicatie tegen FeLv is er niet, enkel de secundaire aandoeningen zoals infecties zullen op die moment behandeld moeten worden.
Miena kan overweg met soortgenootjes maar kan enkel bij een ander katje met Leucose geplaatst worden voor de veiligheid.
We hopen dat Miena nog heel wat mooie jaren voor de boeg heeft en deze kan doorbrengen in een echte thuis bij mensen die het niet erg vinden dat ze nog maar enkele jaren te leven heeft. We beseffen dat haar adoptiekansen klein zijn door haar diagnose, zwarte kleur en timide karakter maar we gaan met goede hoop de zoektocht aan!

Wie geeft deze lieverd een gouden mandje?

Wil je adopteren? Vul dan hier het adoptieformulier in en vermeld bij extra info “Interesse in Miena.”

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site verder te blijven gebruiken, aanvaardt u ons gebruik van cookies.