MAXIN

TER ADOPTIE NOËL

Maxin leefde sinds een jaar als zwerfkatje met nog enkele soortgenootjes in de tuin van een man. Ze kwam trouw eten, maar aanraken kon hij haar niet. Toen hij haar op een ochtend zo van de grond kon oprapen wist hij dat het foute boel was. Hij reed met Maxin naar onze opvang voor hulp en wij brachten haar rechtstreeks door naar de dierenarts.
Maxin was een klein hoopje ellende. Amper 2 kg woog ze nog, vol luizen, bloedarmoede, een ontstoken mond en aidspositief. Enkele dagen bleef ze gehospitaliseerd, en in die dagen ontpopte ze zich tot een knuffelkatje.
Maxin bleek dol te zijn op aaitjes, maar het alerte en voorzichtige zit nog steeds in haar na haar leven op straat. Maxin moest een hele tijd aansterken voor ze sterk genoeg was om al haar resterende tanden te laten trekken,  en later voor haar sterilisatie.

Intussen is ze een flinke kat van 3 kg en doet ze het super! Eten is nog steeds haar hoogtepunt van de dag, vooral nat voer, daar kan je altijd haar hart mee veroveren. Ondanks dat ze geen tanden meer heeft, eet ze nog perfect brokjes.
Maxin leeft intussen bij ons opvanggezin in huis en durft overal rondlopen. Ze komt samen met de andere katjes op haar eten wachten of legt zich ergens rustig om alles aan te kijken. Spelen is niet meer aan haar besteed. Maxin is niet de grootste fan van andere katten, ze blaast er regelmatig eens naar, maar ze kan wel goed langs hen leven zolang ze zichzelf niet opdringen. Ook gaat dit elke dag nog steeds beter.
MAXIN 2
We zoeken voor Maxin een rustige thuis, ze schrikt snel en heeft iemand nodig die haar rustig benadert om haar vertrouwen te winnen. Bij kinderen en honden plaatsen we haar niet.

→ Aangezien ze aidspositief is mag Maxin ook niet meer buiten. Kattenaids is enkel overdraagbaar op andere katten, dit via paren of ernstig bloed-bloedcontact, meestal tijdens heftige gevechten. Kattenaids is net zoals bij mensen een erg traag virus, het blijft meestal jaren in het lichaam zonder dat er klachten zijn. Het verlaagt de weerstand waardoor aidskatjes vatbaarder zijn voor virussen of andere aandoeningen (vaak huidaandoeningen of tandproblemen).
Kattenaids kan je niet behandelen, een goede verzorging van de kat is belangrijk, alsook op tijd naar de dierenarts gaan wanneer je iets opmerkt. Maar we verwachten dat je dat met elk katje doet. Katjes met FIV kunnen nog veel jaren in goede gezondheid leven en sterven vaak gewoon van ouderdom of iets anders. Helaas is er nog veel onterechte angst hierover.

Wie wilt Maxin haar verdiende gouden mandje geven na haar zware leven op straat?

Wil je adopteren? Vul dan hier het adoptieformulier in en vermeld bij extra info “Interesse in Maxin.”