logo HPHO

HELGA'S POEZENHUIS OPVANG -
TER ADOPTIE

Deze lieverds zoeken nog hun gouden mandje. Bekijk hieronder onze katjes en kittens ter adoptie. #adoptdontshop #helgaspoezenhuisopvang #rescuecat #opvang

Deze knappe kater van 5 jaar moet helaas op zoek naar een nieuw mandje. Zijn vorige eigenaar moest noodgedwongen verhuizen, waardoor Moes helaas niet mee kon wegens het reeds aanwezig zijn van andere dieren. Met pijn in haar hart klopte ze dan ook bij ons aan om voor hem een nieuwe warme thuis te zoeken.

Je ziet dat Moes alleen maar liefde gekend heeft. Deze lieverd werd steeds goed verzorgd en is met alles in orde. Zijn gebit is gecontroleerd en is prima, hij eet heel graag vleesjes, maar ook natvoer en brokjes eet hij met smaak op. Hij is zeer proper en goed getraind. πŸ‘Œ
Door de omstandigheden kan hij in het begin wel even teruggetrokken zijn, maar eens je hem de tijd gegeven hebt de ruimte te ontdekken, komt hij met veel plezier bij jou liggen en knuffelen. Moes speelt graag met zijn speeltjes en balletjes, hij zoekt ook graag jouw nabijheid op en komt spinnend op jouw schoot liggen. Hij wordt ook ontzettend graag geaaid. 😻
Moes is erg lief, van heel veel drukte is hij echter geen fan. Een gezin met kinderen kan zeker, maar liefst dan geen al te jonge kinderen. Het is ook een kat die steeds gewend was buiten te gaan. In het opvanggezin merken we ook dat hij graag buiten zou verkennen. Bij adoptie is het dan ook belangrijk dat we een plaats voor hem vinden waar men een tuin heeft, zodat Moes terug de buitenlucht kan opsnuiven.

Wil je deze kanjer graag een gouden mandje geven?
Β πŸ’›
#helgaspoezenhuisopvang #cats #catlife #opvanggezin #adoptdontshop #opvang #meow

πŸ’›πŸ’›πŸΎ

Vul bij interesse ons adoptieformulier in op: hpho.be/adoptie en vermeld bij extra info “Interesse in Moes “ πŸ’›

Lotje kwam binnen via een dierenarts.
Ze werd daar binnen gebracht met blaasstenen maar de baasjes zagen de operatie niet zitten en stonden haar af. De praktijk heeft samen met ons de helft van de kosten van deze dure operatie gedragen, en Lotje mocht bij ons in opvang komen om verder te herstellen.
Deze vrolijke meid is er intussen helemaal bovenop en klaar voor een echt gouden mandje. Lotje is een echte allemansvriend, ze houdt van knuffelen met mensen en komt iedereen vrolijk begroeten. Met haar lange vacht heeft ze regelmatig een borstelbeurt nodig, maar ook dat laat ze allemaal heel gemakkelijk toe. Extra aandacht!
Lotje vertelt graag hoe graag ze je ziet, ze is best vocaal dus ideaal voor mensen die graag een babbeltje doen met hun kat. Aangezien ze niet agressief is en zo sociaal zouden ook kindjes geen probleem mogen zijn.

Lotje is wat aan de gezettere kant dus er moet wat verder op haar eten gelet worden. Als ze buiten kan zal er vanzelf nog wat af gaan maar een tuin is geen must voor haar,
zolang ze maar genoeg aandacht krijgt.Β Om te voorkomen dat Lotje opnieuw blaasstenen ontwikkelt, moet ze de rest van haar leven hiervoor speciale voeding krijgen. Een overzicht vind je hier: https://www.zooplus.nl/shop/apotheek/katten_dieetvoer/urinary

Wie wilt deze kanjer een gouden mandje geven?
Β πŸ’›
#helgaspoezenhuisopvang #cats #catlife #opvanggezin #adoptdontshop #opvang #meow

πŸ’›πŸ’›πŸΎ

Vul bij interesse ons adoptieformulier in op: hpho.be/adoptie en vermeld bij extra info “Interesse in Lotje “ πŸ’›

Previous slide
Next slide
Deze schattige snoet heet Marly. Marly besloot op een winterse dag in een vangkooi te lopen die niet voor hem bedoeld was. Zijn snoet stond vol wondjes en hij zag er niet top uit, dus we besloten hem mee te nemen naar de dierenarts voor controle chip. Een chip had hij helaas niet, zijn 2 balletjes nog wel, slechte tanden had hij ook en een positieve aidstest ook. 😩
Marly kwam dus in opvang want een leven op straat gaat voor een aidskatje niet meer. Hij werd helemaal opgelapt en kreeg intussen alle tijd om te wennen. Marly is in het begin bij ons opvanggezin wat weken bang geweest, maar zijn nieuwsgierigheid nam elke dag meer en meer de bovenhand. Het werd duidelijk dat Marly ooit een thuis gehad heeft, want huiselijke geluiden maakten weinig indruk op hem. Intussen vertrouwt hij onze opvangmama volledig en is hij open gebloeid tot een vrolijk en vooral super schattig katertje.😻
Aaitjes vragen doet hij niet door zich op te dringen of actief kopjes te geven, maar gewoon door voor je te staan met zijn rug omhoog. Als het te lang duurt zoekt hij oogcontact. Als hij helemaal enthousiast wordt miauwt hij voor aandacht maar dat doet hij niet constant. Hij is perfect zindelijk, ligt graag op de vensterbank en is voorbeeldig rustig in huis. Spelen snapt hij nog niet helemaal al is er wel interesse in hengeltjes. Hij is fan van valeriaankussentjes, die lekt hij helemaal af. Marly heeft een stuk van zijn staart maar hoe dat gebeurd is zal een raadsel blijven. Hij is nog nooit agressief geweest naar mensen maar omdat hij gevoelig is, plaatsen we hem liefst in een rustigere thuis en geen gezin met meerdere jonge kinderen. Marly is ideaal voor mensen die werken en een lief binnenkatje zoeken om wat mee te knuffelen ‘s avonds.
Zoals je kon lezen heeft Marly kattenaids. Dat is geen ramp gelukkig, dat betekent alleen dat we op zoek moeten naar een thuis waar hij niet buiten kan zodat hij geen andere katten kan besmetten als die hem aanvallen, en hij zelf geen risico’s loopt.
Kattenaids is enkel overdraagbaar op andere katten, dit via ernstig bloed-bloedcontact, meestal tijdens heftige gevechten. Kattenaids is net zoals bij mensen een erg traag virus, het blijft meestal jaren in het lichaam zonder dat er klachten zijn. Het verlaagt de weerstand waardoor aidskatjes vatbaarder zijn voor virussen of andere aandoeningen (vaak huidaandoeningen of tandproblemen). Kattenaids kan je niet behandelen, een goede verzorging van de kat is belangrijk, alsook op tijd naar de dierenarts gaan wanneer je iets opmerkt. Maar we verwachten dat je dat met elk katje doet. Katjes met FIV kunnen nog veel jaren in goede gezondheid leven en sterven vaak gewoon van ouderdom of iets anders. Helaas is er nog veel onterechte angst hierover.
Wie wilt deze kanjer een gouden mandje geven?
Β πŸ’›
#helgaspoezenhuisopvang #cats #catlife #opvanggezin #adoptdontshop #opvang #meow

πŸ’›πŸ’›πŸΎ

Vul bij interesse ons adoptieformulier in op: hpho.be/adoptie en vermeld bij extra info “Interesse in Marly “ πŸ’›

Previous slide
Next slide
Β 
Hallo mijn naam is Meow. 🐈
Ik ben (geschat) ongeveer 5 jaar oud, maar heb het karakter van een 1-jarige. Ik had het in het begin heel moeilijk, ik leefde op straat en had bang van de mensen. Toen ik bij mijn opvangmama’s terecht kwam, wou ik ze niet vertrouwen en ik liet me horen als ik bang had. Ik bleef in de kamer waar ze sliepen en stilaan kreeg ik meer vertrouwen. Ik liet me af en toe aaien en speelde mee.
Nu ben ik een stoere jongen geworden. Ik blaas nog af en toe als het mij niet aanstaat maar knuffels geef ik heel graag. 😻
Ik word nog niet graag opgepakt dit, want dat vind ik echt eng. Ik ben het liefste gehecht aan 1 persoon. Ik zit ook liever alleen, want van honden heb ik nog bang en andere katten vinden mij te opdringerig.
Β 
Ik zoek dus iemand waar ik rustig op mijn gemak vertrouwen kan opbouwen, en waar ik de rest van men leventje kan genieten.
Heb jij een gouden mandje voor mij?
Β πŸ’›
#helgaspoezenhuisopvang #cats #catlife #opvanggezin #adoptdontshop #opvang #meow

πŸ’›πŸ’›πŸΎ

Vul bij interesse ons adoptieformulier in op: hpho.be/adoptie en vermeld bij extra info “Interesse in Meow “ πŸ’›

Previous slide
Next slide
Mijn naam is Misa, met de hoofdletter M van mooi, magisch, mysterieus en melodieus. Jaja je leest het goed, ik heb veel positieve eigenschappen. Althans, dat zegt mijn opvangmama toch. Zelf ben ik wat minder zeker en durf ik al eens verlegen zijn, zeker als ik je nog niet ken. Maar eens ik je goed ken, laat ik je niet meer gaan zonder mijn ronkgeluidjes en hese miauwtjes eens goed te laten horen, ik krijg namelijk graag aandacht.
Ook eten krijg ik graag, vooral lekkere Urinary voeding, want dat heb ik nodig voor mijn nieren en blaas. Ik zit graag op mijn krabpaal te soezen, maar kom er vliegensvlug af als ik mijn opvangmama hoor aankomen, want dat wilt zeggen knuffels of eten! πŸ˜†
Ik heb al een hele weg afgelegd en ga intussen flink op mijn kattenbak, ik hou het liefst van heel fijne korreltjes. Ik ben op zoek naar een geduldig kattenbaasje in een rustige omgeving, eentje waar ik veel aandacht en streeltjes van krijg. Ik heb geen problemen met andere rustige poezels, maar bij voorkeur ben ik graag de enige die aandacht krijgt.
Wat is er mis met mijn nieren en blaas denk je? Mijn baasje is helaas overleden en zo kwam ik bij Helga’s Poezenhuis terecht. Bij het standaard onderzoek bleek ik een grote blaassteen te hebben. Deze werd operatief verwijderd. Bij het onderzoek werd gezien dat ik ook nog kleine niersteentjes heb. Gelukkig kunnen deze geen kwaad, mijn nieren werken nog perfect. De kans dat deze nierstenen voor problemen gaan zorgen is super klein zei de dierenarts. Dat is toch wel een hele geruststelling! Maar om te voorkomen dat ik nog nieuwe stenen aanmaak, moet ik de rest van mijn leven speciale voeding krijgen. Urinary heb ik horen zeggen. Ik heb al wat gegoogled, er zijn veel opties! https://www.zooplus.nl/…/apotheek/katten_dieetvoer/urinary
Wil jij deze voeding bestellen aub zodat ik bij jou kan komen wonen? Meer dan dit en veel knuffels vraag ik niet! 😻

πŸ’›πŸ’›πŸΎ

Vul bij interesse ons adoptieformulier in op: hpho.be/adoptie

Minoech werd afgestaan omdat haar baasje geen tijd meer voor haar had. Dit katje had er al wat verhuizen op zitten op haar oude dag. Bij ons opvanggezin heeft ze zich best snel gesetteld, ze is een typisch oudje dat niet veel nodig heeft.
Minoech slaapt heel veel op een dag, maar gezien haar leeftijd is dat niet abnormaal. Ze heeft super graag aandacht en ligt graag op schoot. Daar kan ze uren liggen spinnen!
Oppakken heeft ze niet graag, maar bij de dierenarts bleek ook dat ze last heeft van artrose dus oppakken zal haar vermoedelijk ook pijn doen. Minoech heeft een volledig bloedonderzoek gekregen en is nog in super goede gezondheid! Ze heeft enkel last van een gevoelige maag soms dus ze blijft best speciale gastro intestinal voeding eten. Voor haar artrose krijgt ze nu dagelijks een pilletje pijnstilling maar deze kosten niet veel.
Minoech kan niet met andere katten. Een ideaal katje voor mensen die graag wat knuffelen met een rustige viervoeter na hun werkuren. We hopen dat Minoech nog ergens in een warme thuis van haar oude dag mag genietenπŸ’› << β€” feeling hopeful.

πŸ’›πŸ’›πŸΎ

Vul bij interesse ons adoptieformulier in op: hpho.be/adoptie

Lent en Lovis zijn twee prachtige broertjes van bijna 1 jaar oud. Ze werden gevangen als zwerfkatjes toen ze al een 4tal maand oud waren, waardoor ze in het begin nog erg bang waren van mensen. Ze zijn intussen al vaak moeten verhuizen waardoor ze in het begin wel hun tijd nodig hebben om te wennen. Kwaad zit er niet in want uithalen doen ze nooit. Eens ze je vertrouwen krijg je twee super lieve schatjes van katjes die spinnen als je ze aait en die graag knuffelen. Ze hebben gigantische sprongen vooruit gemaakt en zijn intussen twee heel vrolijke jonge katjes geworden.
Lent, met witte pootjes, is de grootste van de twee. Hij heeft het meeste tijd nodig om jouw vertrouwen te winnen maar hij neemt wel graag het voortouw als het op verkenning aankomt.Β Lovis, de kleinste, schrikt wat sneller, maar die kan je het makkelijkste benaderen. Een duo dus waar je wat tijd en geduld voor nodig hebt, maar eens je hun vertrouwen hebt krijg je een ontzettend vrolijk duo in de plaats. Ze zijn heel speels en hebben wel wat ruimte nodig. Ze zouden wel blij zijn als ze buiten kunnen maar dat is geen must als ze binnen voldoende uitdaging krijgen.
Lent heeft vermoedelijk last van een lichte voedselallergie. Als hij gewone voeding krijgt krabt hij zich veel. Daarom krijgen ze best hypoallergene voeding, hier bestaan verschillende merken van. Op deze voeding heeft hij gelukkig nergens last van!

πŸ’›πŸ’›πŸΎ

Vul bij interesse ons adoptieformulier in op: hpho.be/adoptie

Hallo!
Metejoor is op zoek naar een liefdevol gouden mandje naar mensen die hem begrijpen en rust uitstralen, hij heeft zo een zachte ziel en is heel verlegen
maar geniet zo van aandacht en vriendelijkheid.Β 
Hij is binnengekomen na waarschijnlijk een aanrijding, hij had een hoofdwonde en gedroeg zich vreemd,
bv zijn hoofdje draaide hij altijd scheef en hij gaf de indruk van blind te zijn.
Inmiddels is hij een maandje hier en is hij helemaal bekwikkeld, zijn hoofdje draait niet meer scheef en hij heeft terug zicht, de dierenarts denkt wel door maar een oog.
Na een uitgebreid bloedonderzoek bleek ons vriendje FIV positief te zijn, hij had ook enkele slechte tandjes maar die zijn ook al onderhanden genomen.
Ben jij iemand die veel liefde op overschot heeft en begrip kan opbrengen dat alle katjes niet dezelfde haantjes de voorste zijn, stuur dan snel een mailtje.

πŸ’›πŸ’›πŸΎ

Vul bij interesse ons adoptieformulier in op: hpho.be/adoptie

WIJ HEBBEN ONS VALIESJE
GEMAAKT NAAR ONZE
FOREVER HOME πŸ’›

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site verder te blijven gebruiken, aanvaardt u ons gebruik van cookies.