logo HPHO

HELGA'S POEZENHUIS OPVANG -
TER ADOPTIE

Deze lieverds zoeken nog hun gouden mandje. Bekijk hieronder onze katjes en kittens ter adoptie. #adoptdontshop #helgaspoezenhuisopvang #rescuecat #opvang

Previous
Next
Smiley en Bello genoten van een prachtige tijd tot hun baasje overleed en mevrouw alleen kwam te staan. Vermits ze voor maanden haar familie bezoekt in het buitenland, heeft ze in het belang van haar dieren gekozen om hen een nieuwe kans op geluk te gunnen, hoe moeilijk dat ook is voor haar.
Bello is een jongen die zich redelijk snel op zijn gemak voelt. Hij komt knuffelen, is nieuwsgierig, aanhankelijk en heeft veel aandacht nodig. De zwartharige Bello is zes jaar jong en heeft een zus, Smiley. Kinderen vormen voor hem geen probleem, indien ze rustig zijn. Bello wil enkel naar een nieuwe thuis als zijn zus Smiley mee mag.
Smiley, de getijgerde zus van Bello is vriendelijk en aanhankelijk. Ze heeft iets meer tijd nodig om je te leren kennen dan haar broer. Ze verstopt zich even om dan langs je benen te strijken eens ze weet dat je het goed meent met haar. Met snoepjes is ze zeker te verleiden. Deze zesjarige kattin heeft een rustige thuis nodig, met mensen die haar de tijd geven om kennis te maken. Uiteraard wil Smiley enkel haar rugzakje pakken als broer Bello mee mag.

Wie wilt er dit lieve duo een gouden mandje geven?

Stuur bij interesse snel een mailtje naar info@hpho.be.
Lees ook alvast onze adoptievoorwaarden hier: hpho.be/adoptie
Previous
Next
Hebben jullie het nieuws recent gevolgd? Er is daar wat aan de gang in Oekraïne, ons thuisland. Ons huis, mandje, kattenbak, alles werd plots weggevaagd… Wij zijn met onze baasjes op de vlucht geslagen, kiiiiilometers en kilometers hebben we afgelegd, nuja, onze baasjes dan, wij werden gedragen. Ze hebben alles gedaan wat ze konden om ook ons leven te redden, maar toen bleek dat we niet samen konden blijven. Iets met regeltjes over huisdieren…. snap jij het? Dus hier zitten we, onze baasjes gaan we nooit meer zien. Hun laatste wens gaan we proberen waar te maken, een gouden mandje voor mezelf en mijn vriendin Astra. Astra en ik leerden elkaar kennen bij aankomst in België, zo op de vlucht voor je leven dat schept een band. We mijmerden samen over ons leven in Oekraïne, filosofeerden over wereldvrede, en droomden van een mooie toekomst.
Ik stel ons graag even voor:
Ik ben Tomik, Tommy voor de vrienden, 4 lentes jong en altijd goed gekleed. Ik heb weinig minpunten, al zeg ik het zelf. Ik hou van alle mensen, katten, honden, zelfs de kamerplanten ging ik met plezier verzorgen. Maar dat deed onze opvangmama liever zelf. Zie ik een vrije schoot? Dan trek ik een sprintje en plof ik erop. Jij kroelt mijn hoofd en ik masseer je benen, mijn motor draait dan op volle toeren. Eens ik opgeladen ben heb ik hopen energie, een beetje teveel heb ik vernomen. In mijn spel ben ik soms te hevig, Astra kan hier intussen mee om maar andere katten zullen tolerant moeten zijn. Astra is minder onstuimig dan ik, maar ook met tonnen liefde om uit te delen. Passeer je haar, dan herinnert ze je er met haar prrrt prrrt aan om ook even een aai over haar bol te geven. Wij zijn gek op elkaar, in het passeren even een stiekem kusje uitdelen en elke dag een robbertje spelen. In de buitenren onze neuzen in de lucht en de wind door de haren voelen, dan is onze dag compleet. Je ziet, wij zijn echt heel leuk. We vragen niet veel, een thuis waar we buiten kunnen. Veel mensen of ook honden? Geen probleem! Hoe meer zielen hoe meer vreugd.
We zijn helemaal klaar om deel uit te maken van jullie leven. Vul dan snel ons adoptieformulier in op: hpho.be/adoptie
Previous
Next

Hallo ik ben Lolo en stel ons even voor.
Ons Loppeke heeft een probleempje ze kan ons niet horen, ze is namelijk doof geboren. Dit is voor haar helemaal geen probleem samen spelen wij alsof er niets aan de hand is, daarom had onze opvangmama het toch even moeilijk om uit te maken wie er van ons niet kon horen. We waren met nog zusjes en broertjes die wit waren en zoals je misschien weet hebben witte katjes vaak kans om doof te zijn.

Wij zijn samen de beste vriendjes en kunnen niet zonder mekaar, we delen lief en leed.

Wij zijn ook knuffelbeertjes, onze mensen vertrouwen we helemaal ze zijn onze beste dienaars.

Wij zijn op zoek naar een goudenmandje voor ons tweetjes die natuurlijk ergens binnen staan want Loppeke mag niet buiten ze zou de gevaren niet horen afkomen.

Vul dan snel ons adoptieformulier in op: hpho.be/adoptie

Previous
Next
Mimi verloor haar thuis en raakte op de dool. Ze kwam terecht bij een camping waar ze van de bewoners regelmatig eten kreeg. Mimi besloot hier te blijven want het was niet makkelijk om ergens eten te vinden. Een bezorgde bewoner schakelde onze hulp in en zo kwam Mimi in opvang terecht. Dit oudere meisje heeft al heel wat achter de rug maar is haar vertrouwen in de mensen nog niet kwijt. Het heeft enkele weekjes geduurd voor ze onze opvangmama vertrouwde maar intussen is ze erg open gebloeid en geniet ze van aaitjes en aandacht. Mimi blijft wel een verlegen ziel, ze durft zich niet op te dringen, maar is graag in je buurt en als je haar gaat aaien dan draait haar motor op volle toeren en staat ze op haar achterpoten om kopjes uit te delen. Kom je thuis van je werk? Dan staat Mimi je op de eerste rij op te wachten, dapper is ze niet, maar hiervoor haalt ze al haar moed bijeen. Ze is een schat van een katje en ondanks haar verleden zit er geen greintje agressie haar. Erg speels is ze niet meer op haar leeftijd, maar met een catnip speeltje kan ze zich soms nog eens uitleven. Mimi kan met andere katten maar dikke maatjes is ze niet met de huisgenoot, ze tolereert hem maar geeft wel haar grenzen aan. Een kat die graag aandacht van haar zou willen is geen goede match, Mimi heeft liever een huisgenoot die zijn eigen ding doet. Regelmatig zit ze met haar neus voor het vliegenraam, een thuis waar ze buiten zou kunnen eens ze gewend is, daar zou ze heel blij mee zijn. Gezien haar karakter zoeken we voor Mimi liefst een rustig gezin met max 2 mensen, geen kinderen. Nog een belangrijk extraatje: Mimi heeft geen tanden meer, die werden allemaal verwijderd. Maar geen zorgen, ze kan nog perfect brokjes eten!

Wie zoekt er een rustig gezelschapskatje? Vul dan snel ons adoptieformulier in op: hpho.be/adoptie
Mijn naam is Landolin, vraag me niet wat dat betekent, mijn opvangmama’s noemen me Asa.
Dit is de naam van een Vikingvrouw.
Net als ik moest ze aan het begin van haar leven op straat vechten. Maar ik had het geluk dat ik zwanger werd van 5 kleine vikingen en in opvang kwam.
Het leven op straat is gedaan voor mij en mijn baby’s, ik wens een normaal leven voor ons. Warm, waar ik veel kan knuffelen met mensen en op schoot kan liggen.
Aangezien ik nog jong ben, beloof ik uren speelplezier en ben ik ook dol op mensenkinderen.
Aan de andere kant hou ik niet van honden, ik moest oppassen voor hen tijdens mijn jaren op straat.
Het zou me een plezier doen om de buitenlucht weer te kunnen ruiken als ik me eenmaal goed voel in mijn nieuwe thuis.
Heb je ruimte voor mij in je gezin? Dan verwacht ik dat je mij als sterke Viking eens komt bezoeken!


Wie zoekt er een rustig gezelschapskatje? Vul dan snel ons adoptieformulier in op:
hpho.be/adoptie

Previous
Next
Previous
Next
Onze Lorenzo is een hele lieve jongen die graag veel aandacht krijgt en verzot is op aaitjes en knuffeltjes.
Hij moet wel elke dag een schildklier pilletje innemen maar dat gaat heel gemakkelijk met zijn natvoer. Hij heeft namelijk hyperthyroïdie of beter gezegd een snelwerkende schildklier.
Zoals je weet zijn witte poezen vaak doof. Wel ja onze jongen is er zo één maar daar heeft hij geen last van en hij doet zijn ding zoals elk poesje zou doen. Alleen is het geen optie om hem buiten te laten want hij zou gevaren niet horen afkomen.
 
Hij zit hier bij vele andere poesjes maar dat vindt hij niet zo superleuk, ze komen omdat hij doof is soms onverwachts tevoorschijn en daar schrikt hij van.
 
Stuur bij interesse snel een mailtje naar info@hpho.be.
Lees ook alvast onze adoptievoorwaarden hier: hpho.be/adoptie
Previous
Next
Als je graag twee aanhankelijke knuffelpoezen een voor-altijd-thuis wilt geven, dan moet je zeker eens kennismaken met Barbie en Lola. Deze lieve haarballen willen altijd in de buurt zijn, komen geregeld aandacht vragen en zijn met momenten enorm speels. Uiteraard liggen ze meestal te luieren (in de schattigste posities!).
Ze worden niet graag opgepakt maar houden enorm van gestreeld te worden (Lola zelfs op haar buik) en ook geborsteld. Dit laatste is ook wel nodig omdat ze een erg dense pels hebben; enkele malen per week tot dagelijks.
Barbie (10j) is de moeder van Lola (7j) en ze zijn nooit gescheiden geweest, daarbij hebben ze ook altijd in een grote kattenfamilie geleefd, dus we willen ze bij elkaar houden.
Ze kunnen ook goed met andere katten om, alsof het de normaalste zaak ter wereld is.
Wil je graag een vrolijk duo in huis?

Stuur bij interesse snel een mailtje naar info@hpho.be.
Lees ook alvast onze adoptievoorwaarden hier: hpho.be/adoptie
Previous
Next

Hoi ik ben Lonka, we waren met een nestje van 7 en ik ben de enige die zonder zusje of broertje moet vertrekken.

Mijn opvangmama zegt omdat ik de dapperste ben en makkelijk nieuwe vriendjes maak.
Ik ben verzot op spelen daarom zoek ik een vriendje die heel graag met mij speelt, liefst ook nog een jong katje.

Ik heb wel een vervelend probleempje, alé laten we zeggen ik heb hier geen last van maar ik ben doof al van bij de geboorte dus ik weet niet wat horen eigenlijk is, ik trek het mij niet aan want ik doe mijn ding alsof ik wel kan horen. Ik ben op zoek naar een gouden mandje ergens binnen want buiten zou het wel veel te gevaarlijk voor mij zijn, ik hoor de gevaren niet afkomen.

Stuur bij interesse snel een mailtje naar info@hpho.be. Lees ook alvast onze adoptievoorwaarden hier: hpho.be/adoptie
Previous
Next
Hoi mag ik me even voorstellen, ik ben Leguaan en als het van de zomer zo snik heet was hebben ze mij langs de weg gevonden helemaal uitgedroogd en uitgeput.

Mijn vinder heeft gelukkig het poezenhuis ingeschakeld en die zagen onmiddellijk dat ik een zogende mamapoes was. Met een bang hartje zijn deze op zoek gegaan naar mijn kleintjes want met deze warmte was er een kleine kans dat ze nog leefden als het nog kleine ukkies waren. Maar wie goed zoekt die vindt, en ja hoor mijn 4 kleintjes waren nog in goede conditie.

Na een oproep op FB bleek er niemand mij te missen en zo mocht ik bij mijn opvanggezin blijven. Ik heb het hier echt wel naar mijn zin, ik word verwend met heel veel aaitjes en knuffeltjes, wat ik super leuk vind en ook nog lekker eten en mijn kleintjes erbij wat kan je nog meer wensen.
Ja toch wens ik nog iets, namelijk een gouden mandje waar ik heel mijn leven kan doorbrengen en genieten van een warme schoot om op te liggen veel aaitjes en knuffeltjes.

Ben jij iemand die verzot is op knuffelen en mij in je hartje wil sluiten. Vul dan snel ons adoptieformulier in op:
hpho.be/adoptie
Previous
Next
Hoi wij zijn Lynx en Lama en zijn samen de beste vriendjes, we spelen tot we er bij neer vallen. Wij wonen graag bij onze opvangmama omdat hier heel veel andere katjes zijn om mee te spelen, wij maken snel vriendjes. Naar mensen toe kennen we wel heel goed het verschil, wie we bv kennen of wie vreemd is, dan kijken we wel de kat uit de boom en zijn we op onze hoede. Onze mama is ook nog bij ons daarom kruipen wij nog niet zo veel op schoot omdat we toch ons mamatje verkiezen om bij te liggen. Zij staat ook nog ter adoptie maar we weten wel dat we spijtig genoeg niet eeuwig bij haar kunnen blijven wonen want de meeste mensen vinden 3 te veel, het zou wel heel leuk zijn. Wij zijn dus op zoek naar ons gouden mandje waar geen te drukke kindjes zijn want we gaan zeker in het begin wat aanpassing en veel aandacht nodig hebben. Moesten we met de tijd buiten mogen muisjes vangen zou tof zijn maar is geen must wij kunnen ons samen ook heel goed bezig houden.
Lynx en Lama hun koffertje staat al klaar, heb je interesse? Vul dan snel ons adoptieformulier in op: hpho.be/adoptie
Previous
Next
Доброго ранку, Hallo,
Ik ben Sonya en Helga heeft mij met nog andere katjes gered uit het oorlogsgebied in Oekraïne .
Ik ben een verlegen katje, ik heb bij mijn opvanggezin zeker 3 maandjes nodig gehad om zelf aaitjes te komen vragen en tegen de benen te komen wrijven. Ik hield wel super van hun aandacht maar toch durfde ik de stap niet te zetten om zelf er om te komen vragen.
Spelen vind ik ook superfijn mijn opvangmama zegt dat ik een zotte mus ben als ik weer eens achter mijn pingpong balletje hol, hier zijn leuke kittens waar ik ook mee kan spelen.
Mijn opvanggezin heeft een buitenren dat vind ik geweldig want ik tracht toch om muisjes te gaan vangen in de natuur.
Ik hoop echt dat er iemand is die mij de tijd geeft om te wennen en waar ik ook lekker buiten mag rennen.
Stuur bij interesse snel een mailtje naar info@hpho.be. Lees ook alvast onze adoptievoorwaarden hier:

hpho.be/adoptie

Previous
Next
Hallo!
Ik ben Kaspary, ik ben 4 jaar oud en een superlief kereltje😽
Ik ben al en hele tijd op zoek naar een warme thuis, maar er heeft nog niemand interesse in mij getoond😿
Mensen hebben mij als zwervertje gevangen en ik heb hen opnieuw moeten leren vertrouwen, maar dit is helemaal goed gekomen!
Ik krijg supergraag aaitjes van mijn opvangmama en ik lig ook graag bij haar wanneer ze me knuffeltjes geeft. De huiselijke drukte vind ik nog iets te spannend, dan ga ik liever ergens rustig liggen, maar ik word hier dapperder en dapperder in en probeer me dagelijks open te stellen voor nieuwe indrukken.
Ik ben een beetje bang van andere poesjes, dus ik zoek een rustig adoptiegezin dat geen andere soortgenootjes in huis heeft.
En zeg nu zelf, ben ik niet superschattig?

Stuur bij interesse snel een mailtje naar info@hpho.be.
Lees ook alvast onze adoptievoorwaarden hier:
hpho.be/adoptie
Previous
Next
Mijn naam is Katrinka, Katje voor de vrienden.
Een paar maanden geleden heeft een leuk koppel mij geadopteerd, maar hun andere poes wou geen vriendjes worden, hoe hard ik ook mijn best deed.
Uiteindelijk heeft het koppel de handdoek in de ring moeten gooien en ben ik dus nu op zoek naar een nieuw Gouden Mandje.
Mijn vrienden zouden me beschrijven als een lief Katje. Ik hou van aaitjes, het liefst aan mijn hoofd. Voor aaitjes aan mijn buik heb je het geheime wachtwoord nodig dat ik alleen aan mijn allerbeste vrienden uitdeel. Zonder dit geheim wachtwoord, kan ik soms wat prikkelig zijn en durf ik wel eens met je hand te spelen en een krabje te doen.
Ik ben ook een erg sociaal Katje. Ik hou van nieuwe ruimtes te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten. Ik zoek meteen het zachtste plekje uit en ga dan over naar mijn lievelingsactiviteit: luilekker dutjes doen. Je had het misschien al kunnen raden door mijn ronde vorm, maar de grootste sporter ben ik niet. Ik hou van dutjes in de zetel, liefst met iemand naast mij om me aaitjes te geven.
Ook geniet ik enorm van de zon. Ik zou wel uren kunnen bakken en braden. Een uurtje aan de ene kant, een uurtje aan de andere kant. Daarom zou ik liefst in een huisje met een tuin wonen. Geen grote tuin om uren in te lopen, mijn ronde vorm zou dit niet aankunnen, maar een klein tuintje waar ik 100% kan genieten van de zon.

Hebben jullie een Gouden Mandje voor mij? Groetjes en kopjes, Katrinka.
Katrinka haar koffertje staat al klaar, heb je interesse? Vul dan snel ons adoptieformulier in op:

hpho.be/adoptie

Previous
Next
Hoi ik ben Lancelot, ik was een tijdje geleden mijn weg kwijtgeraakt en wist niet meer hoe ik bij mijn huisje kon geraken.
Dan ben ik maar gaan aankloppen bij mensen waar ze reeds 2 poezen hadden, maar die poezen vonden het helemaal niet leuk dat ik telkens voor hun raam kwam zitten. Gelukkig hebben ze voor mij naar het poezenhuisje gebeld en zijn ze mij komen halen.
Na een onderzoekje bij de dierenarts, bleek dat ik aids positief was, hoe kon dit nu, ik ben heel lief naar andere poesjes toe. Ik doe hen geen kwaad, maar ja het zij zo, we zullen er maar het beste van maken, altijd positief denken. 💛
Jammer genoeg is er niemand geweest die me zocht en gelukkig zit ik nu bij een leuk gezinnetje met vele lieve poezen, maar toch zou ik graag mijn eigen stekkie vinden.
Hoe is mijn karakter?😻 Ik ben verzot op aaitjes en hou van rustig, andere katjes zijn mijn beste maatjes, ik schrik soms wel en ben best nog wel wat op mijn hoede, ik heb namelijk onderweg niet overal even lieve mensen tegengekomen. Als ze me aaien en knuffelen, kan ik soms wel een beetje overprikkeld raken en durf ik wel een bijtje doen, maar dit is niet hard. Ik kan ook niet stoppen met aaitjes te vragen, ik vind dit namelijk keileuk!
Als ik dan toch van iets bang ben, laat je me best even doen want dan durf ik met mijn pootje uithalen. Niet om je pijn te doen, maar van het schrikken.
Bij de dierenarts vind ik het helemaal niet leuk. Als ik daar naartoe moet, moeten ze me wel even iets kalmerend geven, want anders word ik een leeuw.
O ja, mijn opvangmama zegt dat ik een knappe gast ben, daar gaat mijn staartje dan toch wel even van krullen. 😻
Ben jij iemand die deze knappe, lieve jongen een gouden mandje kan bieden?
Stuur dan snel een mailtje naar info@hpho.be. Lees ook alvast onze adoptievoorwaarden hier:

hpho.be/adoptie

Previous
Next
Een speciale oproep voor onze Laantje! Het is niet makkelijk om als gewoon katje op te vallen tussen alle schattige kittensnoeten deze periode. Laan zit dan ook al maanden in onze opvang te wachten op een thuis. Ze heeft nochtans zo enorm veel liefde te geef, Laan is het type katje dat iedereen in huis zou willen. Ze houdt ontzettend van mensen, kinderen, maar ook andere katten. Ze komt graag knuffelen, heeft haar gekke speelse momenten, en gedraagt zich voorbeeldig in huis.
Laan geniet enorm van een flinke kambeurt of legt zich naast je in de zetel in de hoop dat je haar buikje aait.
Helaas is ze positief getest op kattenaids. Dat is geen ramp gelukkig, dat betekent alleen dat we op zoek moeten naar een thuis waar zij niet buiten kan zodat zij geen andere katten kan besmetten als die haar aanvallen. Laan zelf wordt echter zo gelukkig van andere katjes dat we toch hopen een thuis te vinden met soortgenootjes die overweg kunnen met andere katten. Kattenaids is enkel overdraagbaar op andere katten, dit via ernstig bloed-bloedcontact, meestal tijdens heftige gevechten. In een stabiele groep is de kans op besmetting nihil. Kattenaids is net zoals bij mensen een erg traag virus, het blijft meestal jaren in het lichaam zonder dat er klachten zijn. Het verlaagt de weerstand waardoor aidskatjes vatbaarder zijn voor virussen of andere aandoeningen (vaak huidaandoeningen of tandproblemen). Kattenaids kan je niet behandelen, een goede verzorging van de kat is belangrijk, alsook op tijd naar de dierenarts gaan wanneer je iets opmerkt. Maar we verwachten dat je dat met elk katje doet. Katjes met FIV kunnen nog veel jaren in goede gezondheid leven en sterven vaak gewoon van ouderdom of iets anders. Helaas is er nog veel onterechte angst hierover.
Ondanks dit medisch rugzakje is Laan in uitstekende gezondheid en helemaal klaar voor haar nieuwe start. Wie wilt er deze lieverd ook een kans geven op een mooie thuis?
Stuur bij interesse snel een mailtje naar info@hpho.be.
Lees ook alvast onze adoptievoorwaarden hier:
hpho.be/adoptie

WIJ HEBBEN ONS VALIESJE GEMAAKT NAAR ONZE FOREVER HOME 💛

Previous
Next

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site verder te blijven gebruiken, aanvaardt u ons gebruik van cookies.