logo HPHO

HELGA'S POEZENHUIS OPVANG -
TER ADOPTIE

Deze lieverds zoeken nog hun gouden mandje. Bekijk hieronder onze katjes en kittens ter adoptie. #adoptdontshop #helgaspoezenhuisopvang #rescuecat #opvang

Kennen jullie Pepito nog?
Het katje dat op straat werd gezet en overal werd weggejaagd?Zijn verhaal vind je hier: https://www.facebook.com/helgaspoezenhuisopvang/posts/pfbid0LvyD6NpSLeALJmMmYauHyZAWzFJCvDUmfnAhQRvVnKezoN9CtDappiXRihpN3erTl

Maar nu komen we met een veel mooiere post. Pepito verblijft sinds enkele weken bij een opvanggezin van ons en daar is hij een heel ander katje geworden. Geen verdrietige snoet meer, geen katje dat zich probeert weg te steken of bang is dat je uit haalt naar hem. Pepito toont hoe mooi en puur het vertrouwen van dieren is na alles wat ze meemaken. Onze opvangmama overlaadt dit lieve kereltje met liefde, en Pepito geniet met volle teugen!
Hij is nu een ronkend motortje dat telkens enthousiast af komt voor aaitjes en knuffels, op schoot zitten doet hij heel graag. ’s Nachts slaapt hij mee op bed, en liefst zo dicht mogelijk tegen onze opvangmama. Hij vermaakt zicht prima alleen wanneer onze opvangmama gaan werken is, en slaapt ook best veel op een dag. Van mannen is hij in het begin nog steeds een beetje bang, die moet hij toch eventjes in de gaten houden om in te schatten of ze niets kwaad bedoelen. Maar eens hij deze kent is het ook helemaal goed!

Zoals je kon lezen in de vorige post heeft Pepito kattenaids. Dat is geen ramp gelukkig, dat betekent alleen dat we op zoek moeten naar een thuis waar hij niet buiten kan zodat hij geen andere katten kan besmetten als die hem aanvallen, en hij zelf geen risico’s loopt.

β†’ Kattenaids is enkel overdraagbaar op andere katten, dit via ernstig bloed-bloedcontact, meestal tijdens heftige gevechten. Kattenaids is net zoals bij mensen een erg traag virus, het blijft meestal jaren in het lichaam zonder dat er klachten zijn. Het verlaagt de weerstand waardoor aidskatjes vatbaarder zijn voor virussen of andere aandoeningen (vaak huidaandoeningen of tandproblemen).
Kattenaids kan je niet behandelen, een goede verzorging van de kat is belangrijk, alsook op tijd naar de dierenarts gaan wanneer je iets opmerkt. Maar we verwachten dat je dat met elk katje doet. Katjes met FIV kunnen nog veel jaren in goede gezondheid leven en sterven vaak gewoon van ouderdom of iets anders. Helaas is er nog veel onterechte angst hierover.

Wie wilt deze kanjer een gouden mandje geven?

πŸ’›

Vul bij interesse ons adoptieformulier in op: hpho.be/adoptie

Hoi ik ben Larbi. Ik ben een echte fletser en hou heel veel van aaitjes.
Mijn opvangpapa is zelfs een keer over mij gestruikeld doordat ik voor zijn voeten liep om aaitjes te vragen.
Ik ben ook verlekkerd op lekker eten en snoepjes, daar doe ik alles voor. Mijn mensen die ik ken, vertrouw ik.
Voor andere mensen kijk ik eerst de kat uit de boom. πŸ˜…
Ik speel heel graag met Lehan die hier ook in opvang is en zou toch graag een speelkameraadje hebben als dit zou kunnen. πŸ’›
Ben jij iemand die ook van knuffelen houdt. Stuur dan snel een mailtje naar volwassenkat@hpho.be.

πŸ’›

Vul bij interesse ons adoptieformulier in op: hpho.be/adoptie

LEHAN, een echt zwart pantertje. We laten hem zichzelf even voorstellen.😻
Hallo ik ben Lehan ik heb nog een klein wegje af te leggen om mensen te vertrouwen. Als ik ergens lig en mijn opvangmama komt mij knuffelen en aaitjes geven geniet ik er voor de 100% van, loop ik rond in huis en iemand wil me aaien vind ik het nog te spannend.
Ik zal mij zeker niet verstoppen, ik doe mijn ding, maar heb nog aanpassing nodig.
Ik speel ook heel graag met mijn opvanggezin, ik ben een echt vrolijk katje.
Ben jij iemand die het een uitdaging vindt om Lehan zijn vertrouwen voor je te vinden.

πŸ’›

Vul bij interesse ons adoptieformulier in op: hpho.be/adoptie

Hoi ik ben Luitje met een puntje op mijn snuitje.
Ik was wat ziekjes binnen gekomen bij het poezenhuis, na een volledige cheque up bleek ik gruis in mijn blaas te hebben, dit hebben ze operatief verholpen.
Daarna zat er nog een bacterie in mijn blaas maar met sterke antibiotica was dit ook weer snel verholpen, nu moet ik volgende week 10/01 nog even onder narcose mijn tandjes laten verzorgen en dan ben ik helemaal als nieuw, en klaar voor mijn gouden mandje, wat vind ik dat spannend seg.🐈
Mijn opvangmensen zeggen dat ik de grootste lieverd van de wereld ben, ik geef graag kopjes en kusjes, op schoot liggen vind ik zalig,πŸ’› ik zie de mensen heel graag.
Hier wonen nog vele andere katjes en ik heb zo mijn voorkeur, met sommige katjes kom ik heel goed overweg en sommige blaas ik even weg, dus als ik mag kiezen verkies ik het liefst een nieuwe thuis zonder andere katjes of honden.
Wat betreft mijn eetgewoonte zal ik best heel mijn leven urinary care brokjes en natvoer blijven eten, voor mij is dit geen probleem ik lust het graag.
Zo ben je toch een beetje nieuwsgierig geworden en wil je graag eens komen kennis maken?

πŸ’›

Vul bij interesse ons adoptieformulier in op: hpho.be/adoptie

Previous
Next
We laten Lande even aan het woord:
Ik ben Lande (Rollo), een kitten van 6 maanden oud.
Ik kom van een gezin van 5. We zijn deze zomer buiten gevonden met onze moeder.
We kwamen aan bij onze opvangmama’s die ons Viking namen hebben gegeven. Ik heb mijn tijd genomen maar nu ben ik klaar om een familie te vinden. Ik ben een hele lieve jongen en ik hou van knuffels als je mij pakt.
Som ben ik nog bang, maar ik vraag alleen om tijd en vertrouwen. Ik hou van spelen en vooral van hengels met veren. Ik wil graag een andere vriend in huis. Ik ben andere katten en honden gewend. Ik ben super curieus en zal overal op ontdekking gaan.
Als ik honger heb, zal je me zeker horen met mijn kleine miauw.

Dus als je geduld en tijd voor mij hebt, zou ik graag deel uitmaken van je gezin. Wie heeft er een gouden mandje voor deze kleine viking?

πŸ’›
Vul bij interesse ons adoptieformulier in op: hpho.be/adoptie

Previous
Next
Leonardo is op zoek naar ervaren kattenbaasjes, iemand die een uitdaging niet uit de weg gaat. Deze superlieve kater werd gevonden op straat maar een eigenaar daagde nooit op. In onze opvang bleek dat Leonardo duidelijk niet geleerd had dat mensen niet dienen als speelgoed. Hij durfde naar je hand of been grijpen om al spelend in te bijten (bijt niet door, maar je schrikt wel even). Waarschijnlijk is hij als kitten te vroeg in huis gehaald en hebben ze hem verkeerd opgevoed.

Nu Leonardo bij een opvanggezin zit gaat het stukken beter met hem. Er is amper nog iets te zien van zijn gedrag maar een baasje die weet wat katten triggert en hoe je best met ongewenst gedrag om gaat, lijkt ons hier wel een must. Leonardo is een enorme knuffelbeer en voelt zich direct overal en bij iedereen thuis. Hij babbelt graag terug tegen jou maar bovenal is hij een actieve, speelse kater met een ondeugend kantje. Een thuis waar hij buiten kan is dan ook zeker nodig voor hem.
Best in een omgeving met niet teveel andere katten want hij houdt niet van kattinnen en durft hen aanvallen. Leonardo kan wel om met katers maar als je al een kater in huis hebt moet het eentje zijn die zeker tegen een stootje kan, Leonardo speelt heel graag met de kater van onze opvangmama maar hij is vrij ruw.
We weten dat het een uitdaging zal zijn om een geschikte adoptant te vinden, maar Leonardo verdient even hard als onze andere katjes een mooie thuis.
Het is niet zijn schuld dat mensen hem verkeerd hebben opgevoed.
Heb je interesse of nog vragen?
Vul bij interesse ons adoptieformulier in op: hpho.be/adoptie

WIJ HEBBEN ONS VALIESJE
GEMAAKT NAAR ONZE
FOREVER HOME πŸ’›

Previous
Next
Previous
Next
Previous
Next
Previous
Next
Previous
Next
Previous
Next
Previous
Next

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site verder te blijven gebruiken, aanvaardt u ons gebruik van cookies.