TER ADOPTIE MONTY

Mijn naam is Monty. Ik heb heel mijn leven als rasechte straatkat doorgebracht. Ik leefde op een soort wandelweggetje achter een rusthuis. Daar hadden lieve mensen een echt huisje voor mij neergezet waar ik in kroop als het regende. Elke dag kreeg ik eten van een lieve vrouw die zich over mij ontfermde.

Maar echt veilig heb ik me nooit gevoeld, echte rust heb ik nooit gekend. Met mijn 12 jaar werd ik er niet fitter op en werden de winters telkens kouder en harder. Ondanks het lekkere eten was ik nog steeds een straatkat die intussen meer nodig had dan dit. 😪
Zo werd ik op een dag gevangen en naar Helga’s poezenhuis gebracht, in de hoop een echte thuis voor mij te vinden. Iemand die mij echt zíjn katje zou noemen, die alles voor me doet.
Ik heb wat maanden nodig gehad om me aan te passen aan dit nieuwe leven, dat geef ik toe. Intussen vind ik het he-le-maal geweldig! Eten à volonté, zo veel warmte, zoveel aaitjes en zalige kambeurten, de zetel is mijn nieuwe thuis! 💛
Ik ben een gevoelig mannetje zegt mijn tijdelijke mama. Zowel mentaal als fysiek. Ik heb niet de sterkste darmen meer en moet speciale Gastro Instestinal voeding die makkelijk verteert en ideaal een poedertje over mijn eten. Hierop doe ik het goed, maar het durft met momenten nog op en af gaan, dat zal vermoedelijk zo blijven.

Volgens mijn mama ben ik “Een mooie beer met een klein hartje” nou ja… Ik heb even tijd nodig om nieuwe mensen in vertrouwen te nemen. Mijn mama vertrouw ik nu volledig en zij mag naast mij komen zitten, mij vollop aaien en kammen.
Vreemde mensen daar heb ik wat tijd voor nodig, mijn instinct zegt nog steeds “vluchten”. Ik heb 2 leuke kattenvriendjes maar de ene lijkt te willen spelen en daar snap ik helemaal niks van. De ander durft zich laten gelden en dan raak ik zo geïntimideerd dat ik niet meer durf bewegen. De laatste tijd durf ik zelfs niet naar mijn kattenbak waardoor ik wel eens een accidentje heb.
Ondanks dat ik andere katjes best ok vind, zoek ik liefst een thuis zonder andere dieren zodat ik me helemaal relaxed kan voelen.
Ik hoop het nieuwe jaar in een nieuwe thuis in te zetten, wie wilt mij een kans geven?🥰🎄

Wil je adopteren? Vul dan hier het adoptieformulier in en vermeld bij extra info “Interesse in Monty.”