TER ADOPTIE MERCURY

Mercury zijn verhaal is helaas niet zo mooi. Deze zachte kater heeft heel zijn leven op straat geleefd samen met een ander katje nadat de hij op jonge leeftijd buiten werd gezet toen zijn baasjes verhuisden. Buurtbewoners hebben altijd voor de katjes gezorgd. Maar ook zwerfkatjes worden ouder en minder snel, in december werd Mercury gepakt door de hond van een van de buren. Zijn hele achterkant was lelijk toegetakeld en daarop hebben de mensen onze hulp gevraagd. Mercury werd in spoed naar de dierenarts gebracht en onderzocht.
Er was gelukkig niks gebroken maar zijn spieren en pezen hebben lang moeten herstellen. Je ziet nog steeds dat zijn achterpoten wat magerder zijn maar verder merk je intussen niets meer van zijn ongeluk.

Bij verder onderzoek bleek Mercury zijn aidstest positief te kleuren en kon hij niet meer terug op straat gezet worden. Met zijn 14 jaar vinden we ook dat hij rust verdient en niet meer elke dag moet zien te overleven.
Onze opvangmama omschrijft hem als een gezellige, goedgevulde beer met een peperkoeken hartje. Mercury is lief tegen àlle katjes en wilt ze liefst allemaal kopjes geven. De meeste andere katjes hebben ook wel hun persoonlijke ruimte nodig soms en daar luistert hij ook perfect naar en neemt dan afstand. Nog nooit heeft hij geblazen of uitgehaald naar een katje, ook niet als zij iets naar hem doen. 💛
Om die reden plaatsen we hem dan ook enkel bij een thuis waar al een ander katje aanwezig is, Mercury leeft echt op als hij soortgenootjes ziet en kopieert ook veel van hun gedrag, ze leren hem veel van het leven in huis.

Mercury is super lief en wordt helemaal enthousiast van aaitjes en knuffels. 😻
Zijn lange leven op straat maakt wel dat hij in huis heel wat aanpassingstijd heeft nodig gehad.

Hij is voorbeeldig qua gedrag, hij is van dag 1 perfect op de kattenbak gegaan, krabt aan de krabpaal en eet flink zijn brokjes, bijt niet aan planten en doet eigenlijk niets verkeerd. Maar hij heeft zich wel een tweetal maand verstopt, zeker als hij iets of iemand hoorde in huis. Enkel zodra het donker was ging hij dan op verkenning.
In tussentijd is hij hierin fel geëvolueerd, hij loopt veel meer rond en slaat niet meer bij alles op de vlucht.
We verwachten wel dat hij bij adoptie terug wat aanpassingstijd zal nodig hebben, niet meer zoveel als toen hij hier binnen kwam, maar hij zal zich de eerste paar weken wel weer veel verstoppen.

Spelen doet hij niet echt meer, met zijn 14 jaar is hij eerder van de knuffels en gezelligheid maar ondanks zijn leeftijd is hij echt nog vinnig en ziet hij er hoogstens 10 uit. Hij heeft een volledig bloedonderzoek gehad en dat was nog perfect in orde.

→ Kattenaids is enkel overdraagbaar op andere katten, dit via paren of ernstig bloed-bloedcontact, meestal tijdens heftige gevechten. Kattenaids is net zoals bij mensen een erg traag virus, het blijft meestal jaren in het lichaam zonder dat er klachten zijn. Het verlaagt de weerstand waardoor aidskatjes vatbaarder zijn voor virussen of andere aandoeningen (vaak huidaandoeningen of tandproblemen). Kattenaids kan je niet behandelen, een goede verzorging van de kat is belangrijk, alsook op tijd naar de dierenarts gaan wanneer je iets opmerkt. Maar we verwachten dat je dat met elk katje doet. Katjes met FIV kunnen nog veel jaren in goede gezondheid leven en sterven vaak gewoon van ouderdom of iets anders. Helaas is er nog veel onterechte angst hierover.

Wie wilt Mercury zijn verdiende gouden mandje geven na zijn zware leven op straat? 💛

Wil je adopteren? Vul dan hier het adoptieformulier in en vermeld bij extra info “Interesse in Mercury.”